Учители от ОУ" Бачо Киро" участваха в работна среща, проведена в гр. Фавара, Италия

29.1.2014 г. 22:25:16

От 19 до 26 януари  2014 г., част от училищния екип, работещ по проект към Секторна програма „Коменски” (програма „Учене през целия живот”) участва в работна среща, проведена в партньорското училище в гр.Фавара, Италия, провинция Сицилия.
Директорът Владимир Николов, пом.-директорът Мила Велчева  и учителите от ОУ „Бачо Киро” Елеонора Чергиланова и Иван Мешеков, представиха България, наред с училищните екипи на останалите 8 партньорски държави – Италия, Испания, Полша, Унгария, Румъния, Латвия, Гърция и Турция, работещи по проекта на тема „Традиционните игри на открито за подобряване на детските умения”. На срещата бяха обсъдени проведените дотук, както и предстоящите на следващия етап дейности. Българският екип представи визуално обобщените резултати от дейностите по проекта на изминалия първи етап: проведени и анализирани анкетни проучвания сред ученици, учители и родители от 9-те държави за 5-те любими детски игри на открито. Представени бяха като описание, правила и снимки избраните 5 любими игри на открито на българските деца и техните връстници от партньорските учиища. Наред с работната програма, домакините от италианското училище бяха организирали и богата културно-историческа програма за запознаване с природата, бита, културата и традициите на Сицилия.
Предстои на педагогически съвет в ОУ „Бачо Киро” да бъдат популяризирани дейностите и резултатите от проведената мобилност в Италия, като учителите бъдат запознати и с образователната система в Италия. В училището ще бъде проведен и Ден на приятелството с партньорската страна.