Настъпва ваканция и за класа „Слънце в раницата” на планинарското училище

6.8.2014 г. 11:57:09

След успешно изпълнена и наситена с приключения, опит и незабравими преживявания пролетно-лятна програма, през август планинарското училище „Слънце в раницата” с ръководител Мила Велчева и планински водач Иван Мешеков излиза в заслужена ваканция.

Най-вълнуващото от програмата ни  „Пролет – Лято 2014”:

Нощен поход в района на историческия хълм Момина крепост, Ксилифор и манастира „Св. св. Петър и Павел” – екипировка за поход в дъждовно време; преход с челник по маркирана пътека; по стъпките на легендите за Царевград Търнов; музикална вечер на приятелството в Туристически учебен център „Момина крепост”, Ксилифор.

Летен туристически лагер „Родопи 2014” – пътуване, учене, игра и общуване в група по правила; пещерните тайни на Ягодина; лятна планинарска екипировка; походи по маркирани пътеки; туристически практики (ориентиране по карта и компас, бивакуване, опасности в планината и др.); природните богатства на Буйновското ждрело – земни форми, води, растения, животни; игри  и отдих край живописните меандри на Буйновска река; минало, бит, занаяти и приложни изкуства от родопския край; мъдростта и паметта на родопските чешми; митичният Орфей – легенди за силата на любовта и вдъхновението, попътно – кътчета от нашата България – в гледки, в предания, в песни.

нощен поход- галерия

Летен туристически лагер " Родопи 2014"- виж галерия