Нашето училище отбеляза празника на Испания

23.10.2014 г. 9:54:25

Паралелките, изучаващи испански език в ОУ "Бачо Киро"  отбелязаха в понеделник вечерта (13.10.2014) Националния празник на Испания, който се чества на 12 октомври. Всяка година на този ден се празнува годишнина от откриването на Америка през 1492 г. от Христофор Колумб, в качеството му на представител на Католическите Крале на Испания.
Малко след 18 ч. в актовата зала на нашето училище се събраха възпитаниците на учителката Анелия Костадинова. Вечерта на Испания бе открита от малките танцьорки във формацията за класически балет "Балетино", с хореограф Елица Филева. Гостуващият детски балет изпълни пред по-големите ученици вариации на класически испански танци.
Вечерта на Испания бе отбелязана и с презентация  на ученичката Елица Йоткова от 6 "а" клас, а Йоана Йорданова от 6 "а" клас, Гала Захариева от 6 "б" клас и Елизабет Маринова от 6 "г" клас от СК "ЗОКИ" поздравиха публиката с още един испански танц. Празникът завърши с дискотека с модерни испански песни. Гости на празника бяха ученици от 7 клас изучаващи немски език с ръководител Славена Вълчева.  

http://www.velikotarnovo.utre.bg/2014/10/13/267291-vuzpitanitsi_na_velikoturnovsko_uchilishte_otbelyazaha_denya_na_ispania