Седмокласници се обучават по програма на МОН „С грижа за всеки ученик“

29.1.2015 г. 9:38:10

Шестима седмокласници от ОУ „Бачо Киро“, Велико Търново се обучават по програма на МОН „С грижа за всеки ученик“, Модул 1 „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“. Трима от тях са в група по български език и литература, с ръководител Маргарита Бахчеванова, а другите трима – в група по химия и ООС, с ръководител Руска Христова. На проведените общински кръгове на олимпиадите по съответните учебни предмети всички ученици се класираха с високи резултати за участие в областните кръгове. В хода на обучанието по програмата на МОН се осъществява системна подготовка и се повишава конкурентноспособността на учениците за участие в национални олимпиади и състезания.
Общата цел на програмата „С грижа за всеки ученик“ е повишаване качеството на образователния процес чрез осигуряване на диференцирана грижа към личностното развитие на децата и учениците според индивидуалните и образователните им потребности. Тя цели създаване на условия за изява на учениците с талант, способности и интереси в определена област на познание.
Чрез работата по програмата се постига увеличаване на възможностите за самоорганизация на учениците и за развитие способностите и уменията им в съответните области. Осъществява се ефективно партниране с родителите и осмисляне на свободното време на учениците чрез насочването им към предпочитана от тях интелектуална изява.