Танцов клуб " Млади таланти " представи танцовия спектакъл " Самодивска приказка"

21.4.2015 г. 8:35:58

  Танцов клуб "Млади таланти" към ОУ "Бачо Киро", гр. Велико Търново представи танцовия си спектакъл " Самодивска приказка" с участието на ученици от пети и шести клас.  Събитието се проведе на 15.04.2015 г. в Актовата зала на училището. С този спектакъл се постави началото на дейностите посветени на патронният празник на училището. Клуб " Млади таланти" е реализиран по проект" УСПЕХ".
Хореография, режисура и сценография-  Кети Стойчева,учител по английски език.

Спектакълът представя историята на едно обикновено българско момиче, изплашено и изгубено в тежките времена сполетели народа и. Единствена оцеляла след опожаряване на родното и село, загубва семейството си и остава съвсем сама на този свят! Потънала в мъката и отчаянието си, съдбата я отвежда в една отдалечена гора, изпълнена с мистерия и магична енергия.
Спектакълът разкрива легенда за едни от най-мистичните същества от българския фолклор – Самодивите. Приказни горски красавици, които живеят в планини и гори, далеч от хорските очи. Носейки в себе си светлината и пречистващата сила на любовта и добротата те успяват да спасят една изгубена душа, да я върнат към живота!
Това е историята на едно момиче, но тя може да бъде на всеки един човек или народ, комуто е отредено да извърви докрай земния си път.
Спектакълът е изграден върху базата на българските традиционни музика и танц преплетени със съвременни танцови техники в едно по-модерно звучене и виждане.

Танцовото шоу " Самодивска приказка" ще бъде представено и  на 29.04.2015г. от 19.00ч. в Актовата зала на училището.