В обучителен семинар участваха учителите от ОУ „Бачо Киро“

30.6.2015 г. 14:26:54

   Учителите от ОУ „Бачо Киро“ участваха в летен пътуващ семинар в периода 22 – 24.06.2015 г., в СОК „Камчия“. Целта на семинара е повишаване на научната, педагогическата и методическата подготовка, създаване на мотивация за самоусъвършенстване на учителите и модернизиране на образованието в контекста на учене през целия живот. Учителите участваха в различни квалификационни дейности и тиймбилдингови програми.
Д-р Светла Петрова, началник-отдел „Анализи и международни изследвания“ и Национален координатор на PISA и ICCS, запозна педагозите с анализа на постиженията на българските ученици по природни науки в международното изследване PISA – 2012 година, през призмата на трите фактора: учебни програми, преподаване и оценяване. Лекторът представи част от предварителните резултати от изследването по математика, проведено през 2015 г. Целта на PISA е да определи доколко учениците, които са в края на задължителното си обучение, са подготвени за съвременното общество на познанието и да оцени функционалната грамотност в областта на четенето, математиката и природните науки.
В рамките на обучителния семинар, учителите се включиха и във вътрешноучилищна квалификационна дейност. Саша Димова проведе тренинг на тема „Обогатяване  и динамика на професионално-ролевия репертоар на съвременния учител“. Целта на тренинга е да се формират представи за богатството от социални роли, които съвременния учител изпълнява и умения за диференцирането им.
Руска Христова проведе обучение на тема „Изграждане на  базови управленски знания, умения и компетентности, свързани с управление на образователно-възпитателния процес в училище“.  Целта е повишаване уменията за вземане на решения, приоритизиране на задачите и ефективно разпределяне на времето.
Училищният семинар завърши с провеждане на Годишен педагогически съвет за отчитане резултатите от учебната дейност в ОУ „Бачо Киро“ през 2014/2015 година.