Четвъртокласник беше награден в конкурс за рисунка, посветен на майстор Колю Фичето

2.11.2015 г. 20:40:46

  Теодор Караджов от ІV Д клас се класира на първо място в своята възрастова група в конкурс, посветен на 215 години от рождението на майстор Колю Фичето. Конкурсът е част от втория етап на проект под надслов „Памет и Вяра – вградени в камък” на РИМ – Велико Търново.
  Проектът стартира през април и се проведе на няколко етапа до октомври тази година. През първия етап учениците от четвърти клас се запознаха с живота и делото на майстор Колю Фичето и посетиха емблематични сгради, построени от него: църквата „Свети Никола”, Къщата с маймунката, Ханът на хаджи Николи, църквите „Свети свети Константин и Елена”, „Свети Спас” и музей „Възраждане и Учредително събрание”.
   Във втория етап учениците рисуваха посетените от тях възрожденски сгради дело на бележития майстор.  От 160 рисунки жури от музейни специалисти селектира най-добрите 32 творби на млади художници.
   Рисунките на учениците от ОУ “Бачо Киро“ са част от изложбата „Памет и Вяра – вградени в камък” в РИМ – Велико Търново. Изложбата може да бъде разгледана от 30 октомври до 30 ноември.