9 ученици участваха в национален кръг на музикално състезание

25.3.2016 г. 19:37:11

   9 ученици от ІV до VІІ клас представиха ОУ „Бачо Киро“ в националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“. По традиция финалният кръг се проведе в АМТИИ – Пловдив.
Йоана Симеонова (ІV в клас) беше единствената четвъртокласничка, участвала във финалния етап на състезанието. От V клас се явиха: Катя Христова (V в клас), 67 точки, Калина Тодорова (V д клас), 63 точки и Кристияна Христова (V е клас), 54 точки. Шестокласниците бяха представени от Габриела Минчева (VІ д клас), 74 точки, Илина Йорданова (VІ г клас), 66 точки и Денис Асенов (VІ б клас), 48 т.  Много добре се представиха момичетата от VІІ клас – Гергана Стоянова (VІІ г клас) и Лилия Ангеличева (VІІ е клас). Учител по музика е Ваня Стоилова.
   Състезанието „Ключът на музиката“ дава възможност на  децата да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, както и в първия и втория клас на средната образователна степен. То съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда, съобщават от училището. Решаването на задачи предполага свободно боравене с основни знания за музиката  в рамките на учебните програми по музика.            Оценяваните компетентности на учениците са компетентностите, базирани в държавните образователни изисквания за учебното съдържание по музика. Освен тях се оценяват и проявените творчески способности.
  „Ключът на музиката“ се организира от Министерството на образованието и науката. Провежда се чрез писмена самостоятелна работа, в която учениците решават 15 задачи за 40 минути. Задачите са с избираем и отворен отговор, има и творческа задача. Участниците се състезават анонимно.