МОЕТО БЕЗОПАСНО ПОВЕДЕНИЕ НА УЛИЦАТА

29.4.2016 г. 20:32:51

 От 25. 04. 2016г., в продължение на няколко дни, учениците от полуинтернатните групи на трети клас работиха по проект, свързан с безопасното поведение на улицата при среща с непознати хора.
Целта беше третокласниците да изградят умения за адекватна комуникакация и навременни реакции при среща с непознати хора,  да бъдат запознати  с рисковете, които се крият при общуването им с тях.
Тази цел се постигна чрез  осъществяването на  различни по характер   дейности.
Проведе се  среща-разговор с представители на РПУ Велико Търново – полицай Маринова, инспектор в Детска педагогическа стая, полицаите Пенчев и Михайлов, както и криминалиста Валентин Илиев, който запозна децата със спецификата на своята професия.
Информацията, която получиха третокласниците, уместно бе приложена при изпълнението на различни практически задачи: художествени творби, разкази по серия картини, мисловни карти, решаване на казус, изработване на постери, изпълнение на актьорски задачи.
Децата работиха с желание и интерес, мотивираха се взаимно, бяха щастливи и доволни от своя труд.
Благодарим още веднъж на служителите на РПУ Велико Търново, които отделиха от ценното си време, за да ни подкрепят за пореден път при възпитатанието на нашите деца.