С най-много участници в есенният дял на кампанията „Движи се и победи” се включи ОУ „Бачо Киро“

27.10.2016 г. 10:09:34

За втора поредна година ОУ „Бачо Киро” – Велико Търново спечели наградата на Председателя на Великотърновския Общински съвет (плакет) за най-масово участие на училище в есенния дял на кампанията „Движи се и победи 2016”. Училището се включи със 110 участници – ученици и преподаватели. Основното училище е участвало в есенния дял на кампанията с два пъти повече участници от училището, класирано на второ място.
Есенният дял на кампанията „Движи се и победи” се проведе в периода 1 - 15 октомври 2016 г. по 3 туристически маршрута: до парк Ксилифор, с. Арбанаси и Преображенски манастир. В кампанията и спортно-туристическия празник организирано участваха 7 училища от община Велико Търново. Кампанията за подобряване и укрепване на здравето на населението в община Велико Търново се организира за шестнадесета поредна година от РЗИ - Велико Търново, Община Велико Търново, Туристическо дружество „Трапезица 1902” и Младежки дом - Велико Търново, и преминава под егидата на председателя на Великотърновския Общински съвет.
  С есенното издание на „Движи се и победи” броят на проведените досега кампании става 31, а общият брой на участниците – 16 915 души, в това число и 348 семейства.

Още по темата
http://www.riokoz-vt.com/informazia3.htm#nagradi2016