Творчество с глина – коледни играчки и сувенири

6.12.2016 г. 10:24:53

Партньорство с родители в ПИГ

В 4ПИГ1 с импровизирана грънчарска работилница за изработване на коледни сувенири и играчки стартира първото занимание по интереси , част от инициативата  „Родителят в действие“ . То бе реализирано с подкрепата  на родителя Петя Нанкова – майка на ученика от 4А клас Йордан Нанков. Заниманието включи различни по характер дейности . Г-жа Нанкова запозна учениците с историята на керамиката и как  се е развила във времето като вид приложно изкуство, представи изделия, изработени от глина и демонстрира различни техники за работа.
Във втората част на заниманието,  децата изработиха сами своите коледни играчки и сувенири като освен глина използваха и други естествени материали – борови клончета, кожа, канелени пръчици.  Със съдействието  на г-жа Нанкова четвъртокласниците създадоха истински глинени шедьоври за една вълшебна Коледа.

В 3ПИГ2 в часовете по занимания по интереси малките ученици се запознаха с растителното многообразие. След което, изслушаха легендатата за елхата.Гост в часа беше Ренета Манолова - майка на ученик от III в клас. Заедно с нейна помощ децата изработиха коледни елхички от шишарки, които дариха  за коледния базар. Г-жа Манолова показа интересен начин за тяхната изработка с помощта на глина и цветни бонбонки. Следващата част от занятието продължи с изработката на коледни играчки за елха направени от глина.

Галерия 4ПИГ1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Галерия 3ПИГ2