ФОРУМ „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД НАС – ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО“

21.6.2017 г. 7:45:39

          Форум на педагогическите специалисти „Предизвикателствата пред нас – една година по-късно“ се проведе на 16 – 18 юни 2017 г., в местността Ксилифор, край Велико Търново. Инициативата за създаването му е на „Сдружение за образователни инициативи 19“ при ОУ „Бачо Киро“, Велико Търново и се осъществява със съдействието на Регионалното управление на образованието и Община Велико Търново. Форумът събра млади педагози от Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Стражица, Златарица, Павликени, с. Батак, Елена и Ловеч. Той се провежда за втора година и цели да се обсъдят предизвикателствата пред учителите в ежедневната им работа, предимно с взаимодействието с институциите, администрацията, обработката на документацията, общуването с родителите и по-опитните колеги, взаимодействието с учениците и квалификацията.

          Целите, които си поставихме с форума са: да заявим своята позиция и да обсъдим предизвикателствата, които ни очакват; да се изявим и споделим своите добри практики в занаята; да повишим квалификацията си и да обменим опит; да дадем гласност на предизвикателствата и трудностите пред учителите.

          По време на форума присъстващите приеха Послание от младите учители, което е адресирано до министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, инж. Даниел Панов – кмет на община Велико Търново и председател на УС на НСОРБ, проф. Любомира Попова – областен управител на Велико Търново, инж. Розалия Личева – началник на РУО – Велико Търново, проф. д-р Христо Бонджолов – ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, медиите.