26 ученици от ОУ „Бачо Киро“ участваха във втория етап на кампанията „Движи се и победи“

20.10.2017 г. 10:13:41

26 ученици от І, ІІ и ІІІ клас на ОУ „Бачо Киро“ участваха във втория етап на кампанията „Движи се и победи – есен 2017“. Ученици, учители, родители минаха по пътеките до парк Ксилифор. Най-малкия ни участник е първокласника Теодор Колев. Редовен участник в кампанията „Движи се и победи“ е Димитър Първев (ІІІ г клас). Яна Христова (ІІІ е клас) участва и в трите игри: щафета, стрелба с лък, лъвски скок. Самуил Колев и Илия Бонев (ІІІ е клас) и Теодор Колев (І в клас) спечелиха трето масто в щафетата. Първо място в шахмат спечели Александър Узунов.
Най-много бяха участниците от ІІ д клас – 14. Заедно с класния си ръководител Николина Янкова в похода и игрите на Ксилифор участваха Александър Дешков, Виктория Калчева, Галимир Кушев, Даная Караиванова, Калоян Цанев, Мая Маринова, Моника Иванова, Никол Петрова, Никола Николов, Никола Вълков, Светослав Божилов, Стефан Стефанов, Теодор-Илия Белев и Христо Коларов. Третокласниците бяха представени от ученици в паралелки „Б“, „Г“ и „Е“ с учители: Меглена Станева и Игор Христов. Участници: Катрин Фучеджиева, Розанна Мишева, Димитър Първев, Ванина-Мари Иванова, Ивайло Иванов, Станимир Милчев, Елица Василева, Велин Петков, Яна Христова, Самуил Колев, Илия Бонев от ІІІ клас.
В рамките на спортно-туристическия празник в парк Ксилифор близо 150 деца и ученици се включиха в образователни игри по безопасност на движението, посветени на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и превенцията на употребата на алкохол. Състезателите редиха пешеходна пътека, пъзели - пътни знаци, отговаряха на въпроси и преминаваха с алкоочила около конуси. Участниците в забавните игри, според показаните от тях знания и умения, участваха в томбола и получиха поощрителни награди. Кампанията „Движи се и победи“ се организира от РЗИ – Велико Търново. Третият етап на кампанията ще се проведе на 21 октомври по маршрут Велико Търново – с. Арбанаси - манастир „Св. св. Петър и Павел“.