Международният ден на театъра отбеляза III д клас

28.3.2018 г. 15:42:52

В Иновативно училище ОУ,,Бачо Киро" за трета поредна година учениците от III д клас с кл.ръководител г-жа Антоанета Николова отбелязаха Международния ден на театъра . Проведен беше бинарен урок ,в който участие взеха учителят по английски език на класа  г-жа Калояна Геновска  и родителите .
Предварително учениците с голямо желание изработиха билети за театър, маски и костюми за всеки герой.
Приветствието от учителите в  началото на урока към учениците и техните родители се водеше на два езика(български и английски).
Г-жа Ант.Николова заедно с учениците и техните родители  си припомниха с помощта на слайдове гостуването на децата в читалище,,Надежда" и Музикално -драматичен театър ,,Константин Кисимов"гр.В.Търново.Любопитни факти бяха разказани на учениците за театъра в миналото и днес.
Родителите се включиха активно в ролята на откриватели и посредством интерактивната дъска те откриха героите на драматизацията , която учениците бяха подготвили.
Третокласниците с много вълнение представиха на английски език приказката,,Дядовата ръкавичка" и стихчета за пролетта .
Урокът продължи с рисунки на ръкавички върху , които децата сами записаха седемте изкуства и имена на други професии освен актьорската,които се срещат в театъра.
За актьорското си майсторство и участие в бинарния урок учениците от III д клас получиха бурни аплодисменти и поздравления на български и английски от учителите и родителите си.

,,Обичайте театъра в себе си ,а не себе си в театъра."
Константин Станиславски