Успехи постигнаха учениците на ОУ „Бачо Киро“ в края на 2018 година

25.1.2019 г. 15:28:54

 

2018-та година беше успешна за учениците на ОУ „Бачо Киро“ до последните си дни. Четирима ученици бяха отличени за представянето си в Коледното математическо състезание. Първо място и златен медал получи Ема Павлова, трето място и бронз – Борислав Аврамчев и Невена Гечевска (ІV в клас). От учениците в прогимназиален етап грамота за отлично представяне получи Мартина Павлова от VІІ г клас.
В националния конкурс „От Коледа до Васильовден“ Дария Димова (VІ б клас) в раздел „Слово“ и Ралица Милкова (ІV а клас) и Преслав Караиванов (ІV в клас) в раздел „Литературно творчество“ заеха първи места в своите възрастови категории. На второ място в раздел „Апотропейни предмети“, подраздел „Кукли“ се класира Владимир Иванов (ІV д клас). Конкурсът се организира от МОН и Националния дворец на децата и е включен в календара на МОН за училищните състезания и конкурси.
В общинския конкурс за сурвакници „От Коледа до Васильовден“ наградени бяха:
1. Алина Ненова, Іб – първо място;
2. Антон Николов Марков, ІV в клас – второ място;
3. Ема Иванова Павлова, ІV в клас – трето място;
4. Виктор Байчев, ІІ б клас – специална награда;
5. Филип Мошев, І в клас – специална награда;
6. Никола Мошев, ІV а клас – поощрителна награда.
Изработените сурвачки бяха експонирани на втория етаж в Община Велико Търново.

Отлично се представиха възпитаниците на училището и в извънучилищните състезания и конкуси. В шахматния турнир „Коледна звезда“ Александър Узунов (ІV д клас) спечели първо място.
Първо място в генералното класиране от атлетическото състезание GO KIDS при 8-годишните спечели Ивалин Бояджиев (ІІ д клас), който е стартирал във всички кръгове от веригата и на всеки от тях е в тройката на състезателните дисциплини, следван от съотборничката си Ивет Миронова (ІІ а клас), която също не е пропускала състезание и винаги е била сред наградените. И двамата тренират в СК „Атлетика 2012“.
Християн Панайотов от ІV д клас спечели златен медал по плуване в Коледно състезание. Той се състезава за Клуб по плувни спортове „Етър 2000“.