Междуучилищно състезание " Аз обичам България"

11.4.2019 г. 19:16:32

В междуучилищно състезание „Аз обичам България“ участваха учениците от ОУ „Бачо Киро“ и ОбУ „П.Р.Славейков“, село Джулюница. Състезането е част от дейностите по проект „Винаги различни, но винаги заедно“, финансиан от ЦОИДУЕМ. Вече две години двете училища си партнират по проекта, като това дава възможност на децата да изграждат приятелства, да играят, да общуват и да се забавляват заедно.
Домакин на състезанието бяхме от ОУ „Бачо Киро“. 15 ученици от двете училища бяха разпределени в три отбора: „Царевец“, „Трапезица“ и „Янтра“. Участваха представители на всички ученици, включени в групи за извънкласни дейности по проекта. Инициативата се превърна в своеобразен урок по родолюбие, тъй като децата отговаряха на въпроси от историята, литературата и културата на България. Те се справиха с различни музикални, танцови и други изпитания. За чудесното си представяне всички състезатели получиха грамоти, награди и лакомства. След състезанието участниците посетиха Мултимедийния център „Царевград Търнов“, където в ролята на екскурзоводи влязоха петокласниците Димитър, Стефани и Борислав. Състезанието, освен част от дейностите между партниращите си училища, е свързано с патронния празник на ОУ „Бачо Киро“ и годишнината от приемането на Търновската конституция.
Общо пет клуба реализират извънкласни дейности по гражданско образование, спорт и изкуства по проект „Винаги различни, но винаги заедно“. В ОУ „Бачо Киро“ това са: клуб „Аз и светът“, ателие „Пъстра черга“, клуб „Рококо“ и клуб „Млади олимпийци“, а в ОбУ„П.Р.Славейков“ са: клуб „Участвам и променям“ и „АРТ“.


Още по темата: https://www.facebook.com/dhristova68/media_set?set=a.2165909736829930&type=3