Спортни и музикални успехи на ученици от ОУ „Бачо Киро“

24.4.2019 г. 16:44:24

Призови места от музикален конкурс и състезание заеха ученици от ОУ „Бачо Киро“. Дуетът Венера и Мая (ІІІ а и д клас) зае първо място във фестивала Abanico. В група 9 – 12 годишни със солово изпълнение Мая има спечели и второ място, със сребърен медал е и Кристиян Менев (ІІІ д клас). В международния конкурс „Пазарджик пее“ дуетът на Венера и Мая зае трето място, трета при голяма конкуренция във ІІ възрастова група се класира със соло Венера.
Мечтите на момичетата са свързани не само с музика. Венера мечтае да плува с делфини, а Мая да стане военна. Кристиян обаче мечтае да се развива в музикалната сфера, като иска да стане световно известен изпълнител.
Високи успехи постигат ученици от училището и в областта на спорта. Данислав Арсов (ІV б клас) завоюва първото място в клас mini от първия кръг на Националните картинг серии, провел се в град Кюстендил. Александър Дешков, който се състезава в клас mini bg, от ІІІ д клас зае второ място. В същия клас Ивон Симеонова стана трета.
С високи скорости са свързани мечтите на Дани, Ивон и Алекс. Момчетата мечтаят да бъдат пилоти във Формула 1, а Ивон също си се представя като първата жена-пилот във F1.