В астрономическо шоу участваха ученици от втори и пети клас

24.4.2019 г. 16:51:40

Астрономическо шоу „Пътешествие до Луната и Марс“ организираха групите по интереси „Природните науки – забавни и полезни“ с ръководител Руска Христова и „Малки изследователи“ с ръководител Петя Димитрова. Шоуто започна с отбелязване на важни дати в развитието на космонавтиката и в желанието на човека да полети в Космоса. С презентационен апарат бяха представени снимки на НАСА, илюстриращи изстрелване на ракета, Международна космическа станция, първата стъпка на човек на Луната и др. Последва театрална част в която ученици в ролята на астронавти откриха кристали на Луната, срещнаха се с жители на град Марсотополис и с Пазителката на вратата към града. Второкласниците трябваше да помогнат на астронавтите като отговарят на въпроси на пазителката чрез програмата Kahoot и работиха със звездни карти. Верните отговори помогнаха на астронавтите да се върнат в Земята.
Сценария на театралната постановка е на Мариа Цветанова от V а клас, а участваха: Маргарита Караиванова, Калоян Тодоров, Николай Първанов, Красен Христов, Елица Райкова, Димитра Брайнова, Лъчезар Рашев, Дарина Петрова, Дария Кулова. Участниците в постановката получиха награди, а с курабии под формата на планета се почерпиха петокласници и второкласници.
С астрономическото шоу „Пътешествие до Луната и Марс“ бяха отбелязани 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката.