Училищното ръководство взе участие в международна конференция

28.11.2019 г. 17:16:51

Училищното ръководстводство на ОУ „Бачо Киро“ взе участие в МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА” КАК ДА БЪДЕМ ИНОВАТИВНИ В УЧИЛИЩЕ” , проведена на 26 НОЕМВРИ 2019Г. в ГР. ПЛОВДИВ.

На конференцията присъстваха представители на МОН, на РУО и Общини, на образователни институции, лидери в образованието, международни експерти. Мария Гайдарова, председател на Фондация „Световен образователен форум България”, представи опита от петгодишния проект “Иновативни училища“ на община Пловдив и „Световен образователен форум България“ за това как новите методи на преподаване променят средата на обучение и мотивацията на учениците.

Специален гост и ключов говорител бе Пол Бърн, член на борда на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA), член на съвета на Международната конфедерация на директорите (ICP) и Президент на Националната асоциация на главните директори и заместник-директорите (NAPD). Той е асоцииран член на Службата за професионално развитие на учителите (PDST) и е член на ръководния комитет на Центъра за училищно ръководство (CSL). Пол работи в продължение на десет години в училищното ръководство и е създал множество иновативни практики за изграждане на успешно училище.

На конференцията присъства и Тон Дайф, екс председател на ESHA, председател на WEF Global.

Действащи директори на иновативни училища от всички нива на училищно образование разказаха за своя опит и ефективни добри практики.