Благодарствено обръщение на Директора на ОУ " Бачо Киро" към родителите

25.3.2020 г. 17:22:03

Скъпи родители,

Днешният ден на Светото БЛАГОВЕЩЕНЕ ми донесе искрена радост.  Благата вест при мен дойде още вчера чрез подкрепата, която получихме в училище с писмото на Управителния съвет на Училищното настоятелство. Писмото Ви, мили родители  е затрогващо и ярко свидетелство за Вашата родителска подкрепа към моите прекрасни колеги, за всичко онова, което се наложи да направим заедно с вас и децата в тази извънредна ситуация.
Благодаря! Тази подкрепа ни беше необходима, но не просто като оценка за способността ни да приемем предизвикателството пред което ни изправи училището наречено ЖИВОТ. Тя е уникално ценна и за нас учителите и  за Вас родителите, за да можем да продължим да изпълняваме възрожденския си дълг, както нашите предци в днешните тежки и трудни времена. Дългът, да дадем на днешното младо поколение онова, по което ще ги изпитва утре реалният живот се превърна в изпитание със залог нашето бъдеще. Бъдещето на нашия прекрасен град и нашата България. Вашата подкрепа дошла, чрез затрогващите слова на училищните председатели говори не само за признанието ви за нашия професионализъм! Тя говори преди всичко за доверието, което сме градили в единство до сега! Нещо повече. Тя е сигурен знак, че ще продължим заедно макар и във виртуалния свят на възникналата ситуация! За мнозина от Вас тази обстановка сигурно изглежда малко сюрреалистична. Но тя е истинската реалност! Надявам се  и най- големите скептици да са повярвали, че нашите деца  отдавна вече съществуват в две измерения. Виртуалност и реалност! Животът ни поднесе на тепсия възможност да влезем в измеренията на тази привидна двойственост на „новия“ детски свят. Златна възможност! За нас възрастните  да се научим по-добре и да разбираме децата си. А те - децата ни да възприемат технологиите, като интелектуално предизвикателство, а не само като средство за забавление и комуникация.
Благодаря Ви, скъпи родители! Бъдете смели! Бъдете здрави! Бъдете спокойни и подкрепящи! Ние не знаем всичко, но имаме волята и ще положим усилия да намерим отговорите,  които ни диктува живота сега, за благото на нашите деца!

С уважение и поклон за жеста!
Винаги на разположение:
Вл. Николов
/Директор на ОУ „Бачо Киро“ гр. В. Търново/