Любимите ни закуски

16.4.2020 г. 20:26:06

Приключи и втората седмица от инициативата „Стоя си вкъщи“, която цели да се опитаме да погледнем позитивно на ситуацията, да разчупим ежедневието си! Инициативата е на ОУ „Бачо Киро“ и Ученическия парламент. С втората задача Ви попитахме каква е любимата ви закуска Получихме много снимки, както и кратки описания на един ученически ден при дистанционно обучение. Ето и какво споделят наши ученици:
„Днес закусвам принцеси с кайма, чай с мед, ябълки и клеева тинктура. Винаги успявам да се нахраня с нея. Закуската ми всеки ден включва чай с мед, плод и клеева тинктура“ - Магдалена Бояджиева, ІІІ а клас
Домашно приготвени банички с айрян обичат да хапват сутрин Натали и Християн Стоянови (ІV д  и ПГ а).
„Закуската е най-важното хранене за деня.Тя ни дава енергия, сила, издържливост и затова държа закуската ми да бъде с една от любимите ми храни. А това, разбира се, са палачинките! А как ги прави мама – хвърля ги и ги обръща във въздуха! После ги мажа с течен шоколад и понякога си слагам парченца банан. Е, разбира се, не й се сърдя когато ми направи сандвич или баница   Аммм... Затова обичам мама, защото много често прави от любимата ми закуска!“, споделя Галимир Кушев от ІV д клас.
Разнообразни са закуските на София Рашева от VІІ г клас. Здравословно започва деня си и г-жа Стефанова. А учениците от VІ а клас с класен ръководител Р. Христова черпят виртуално с кремвирши и фокача с маслини и доматки!

Следващата задача в периода 16 – 22 април посвещаваме на Великден и подготовката за празника! Мили ученици, родители, учители – участвайте!
Как да го направите?
• Снимайте как се подготвяте за Великден – как боядисвате яйца    или правите козунаци   Може да ни покажете как се борите с яйца, как се забавлявате по време на празника и др. Изпратете ни снимки, показващи как се подготвяте и как празнувате Великден!
• Ако желаете, добавете към снимката кратко описание или обяснете какво е за вас Великден, как се подготвяте вкъщи, с какво помагате вие?
• Може да участвате и с рисунка, посветена на Великден.
  Снимките с името на ученика изпращайте на e-mail: dstoyanova@bkiro.info или в лично съобщение в Тиймс @Даниела Стоянова.
  Снимки и кратки истории изпращайте до 22.04.2020 г. (сряда). Надяваме се да участвате!

Екипът на Ученическия парламент и ръководството на ОУ „Бачо Киро“ Ви пожелават Светли празници!

#УчаВкъщи  #ОстаниВкъщи