ОБРЪЩЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК

29.4.2020 г. 20:23:26

ОБРЪЩЕНИЕ  ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ОУ „БАЧО КИРО“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО 

ПО СЛУЧАЙ ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК 

 

Уважаеми ученици, учители, родители, съмишленици, приятели, 

По традиция в края на месец април всяка година празнуваме своя патронен празник и почитаме делото на Бачо Киро. Тази година отново ще бъдем заедно на този ден, макар и виртуално. Обстоятелствата ни наложиха тази промяна, но всички ние ще се опитаме да извлечем най-доброто от нея.  

Обединени сме, за да почетем делото на възрожденеца, революционера, учителя, твореца – Киро Занев Петров. Човекът, който чрез делото си ни показва какви може да бъдем, какви трябва да бъдем.  Дава ни пример как в трудни времена човек може да бъде силен и търпелив; дисциплиниран и трудолюбив. Може да се развива в науката, да твори изкуство, но и да намира време за малки радости. Бачо Киро е пример за нравствена сила и изключителна житейска мъдрост. Той ни дава примера, вдъхновението и увереността, за да можем в тези дни да покажем на всички, че ние можем да греем в помрачнялото настояще. Ние знаем, работим и успяваме. Трудностите не ни пречупват, а ни мотивират да продължим да се борим и да доказаваме себе си.  

За първи път в историята на училището в организацията на патронния празник се включиха толкова много хора. През последните дни цялата училищна общност бе ангажирана с трескава дейност. От домовете си деца, родители, баби и дядовци, учители твориха изкуство в името на общата идея – рисуваха, пяха, танцуваха, писаха стихотворения и разкази, организираха си малък бал с маски вкъщи и после изпращаха снимки. Всеки по свой начин сподели с другите нещо повече за себе си. И така, макар физически разделени, ние бяхме много повече заедно.  

Затова искаме да споделим емоциите и резултатите от своя труд си. Да ви приканим – включете се като зрители или участници в нашия виртуален патронен празник! Бъдете с нас! Честит празник! 

 

30.04.2020г.