Призови места заеха ученици от ОУ „Бачо Киро“ в конкурса „Моят роден град“

16.6.2020 г. 22:39:25

Ученици от ОУ „Бачо Киро“ заеха призови места в конкурса „Моят роден град“. Никол Петрова (ІVд клас) взе първа награда в категория „Литературно творчество“, раздел „Поезия“, възрастова група 7 – 10 години. Стихотворението на Ивона Димова (ІІІб клас) заема трето място.
В раздел „Проза“ за възраст до 10 години първата награда е за Натали Стоянова (ІVд клас). Наградените са ученици на Н. Янкова и М. Велчева. Отличените ученици могат да получат наградите си от Централна сграда на библиотеката след 5 юни.
Конкурсът „Моят роден град“ се организира от Регионалното управление на образованието във Велико Търново и Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ и тази година е посветен на обявяването на старата столица за историческа и духовна столица на Република България, което се случи на 12 април 2019 г., когато 44-то Народно събрание го гласува официално. Темата на настоящето 20-то юбилейно издание е „Велико Търново – културна и духовна столица на България“.

Конкурсът „Моят роден град“ се организира от Регионалното управление на образованието във Велико Търново и Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“. Тази година се провежда 20-то юбилейно издание на конкурса, което е посветено на обявяването на старата столица за историческа и духовна столица на Република България.
Приветствие по случай 1 юни – Ден на детето от директора на библиотеката и обявяване на наградените може да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=PtKS48BFBxc&feature=youtu.be