“Подай ръка-докосни сърце”- коледна благотворителна инициатива на III в клас

26.11.2021 г. 18:18:12

Уважаеми колеги, ученици, родители и съграждани,

По инициатива на учениците и родителите от 3 “В” клас, тази година се организира коледна благотворителна инициатива “Подай ръка-докосни сърце”.
Целта на инициативата е да подари малка искрица от празничното чудо и настроение на пациентите в Държавна психиатрична болница в с. Церова кория, да помогнем да се докоснат до светлината на наближаващите празнични дни.
За целта Ви предлагам да се включите в творенето на картини, коледни картички, изработване на коледни украшения и ако желаете - чрез дарение в кутията, която ще бъде поставена на втория етаж. В нашия клас творим картини на тема “Доброта”. Те ще бъдат поставени във вече закупените от Административен съд - Велико Търново рамки и затова трябва да са с размер А4.
Какво ще бъде набавено със събраните средства - хранителни продукти с по-дълга трайност, сладка почерпка за Коледа, както и санитарни принадлежности за пациентите. Това установихме, че им е нужно след разговор с д-р Иванакова - Директор на заведението.
Коледните картички и украшения, ако решите да се включите с такива, ще зарадват приблизително 150 пациенти. Може да ми ги предадете лично до 10.12.2021г.
Вярвам, че сърдечността и добротата в тези трудни за всички времена е нужна, за да си припомним, че по-хубаво от това да даваме надежда и радост - няма.
Благодаря Ви предварително и Ви желая здрави, спокойни и усмихнати дни!