Лъчезар Трифонов завоюва второ място в Националния празник на химията

2.6.2022 г. 15:34:27

Второ място в Национален празник на химията спечели Лъчезар Трифонов (VІІа клас) в категория презентация (V – VІІ клас) върху тема „Случайни открития в химията“. В неговата категория се състезават 123 ученици от цялата страна. Проектът на Лъчезар е един от шестте допуснати до публична защита, като той е и единственият представител на област Велико Търново във финалния кръг. При представянето си той впечатли журито с компетентността си по избраната тема и презентаторските си умения. Работата на седмокласника е върху нераждаемата стомана, като припомня кой е създателят й и обстоятелствата, при които е открита.

Лъчезар Трифонов е включен в група за занимания по интереси „Светът на физиката и химията – лесен и интересен“ с ръководител Руска Христова.

Празникът на химията се провежда за двайста поредна година, като през настоящата е под наслов „Химията – от колбата, през компютъра, към бъдещето“. Организира се от: Съюз на химиците в България, Факултет по физика и фармация към СУ „Св. Климент Охридски“, Федерация на научнотехническите съюзи и РУО – София.