Училищното семейство на ОУ „Бачо Киро“ отбелязва Деня на християнското семейство

22.11.2022 г. 8:22:02

Благотворителен кулинарен базар под надслов „Ръка, пълна с обич“ се провежда в ОУ „Бачо Киро“ по повод 21 ноември – Ден на християнското семейство. Инициативата е на учителите, родителите и учениците от І клас, които приготвиха сладките и солени изкушения. Каузата е със събраните средства да се подкрепи семейство – майка (с частична церебрална парализа) с 5 деца в училищна възраст (от 5 до 15 години), които са в затруднено положение.

Милосърдието и любовта, претворени в добри дела са един от аспектите на християнския празник „Въведение Богородично“. Училищната традиция повелява на този ден да се събираме училищното семейство – деца, учители, родители и служители. И тази година в Актовата зала ще има тържество, по време на което приемаме благословението на свещеника с молитви за здраве и успех на децата, наслаждаваме се на изпълнението на вокални изпълнители и разчупваме питка – част от трапезата на празничния ден.

Нека и занапред се водим от думите на премъдрия цар Соломон: „Не отказвай да сториш добро на този, който се нуждае, когато ръка ти има силата да го стори.“ /Притчи 3:27/

 

https://fb.watch/gW-DhIlA8P/