Проведе се училищният етап на състезанието Spelling Bee

1.3.2023 г. 9:14:56

Оспорвана финална битка определи победителите в училищния кръг на състезанието Spelling Bee 2023. При прогимназистите победител е Стилиян Мегданов (VІІе клас), а на второ място се класира Магдалена Бояджиева (VІа клас). Финалната „битка“ между двамата се проведе в седми кръг. Третото място зае Мартин Димитров (VІІе клас). По английски език преподава Н. Йорданова.

В състезанието Spelling Bee Junior първо място завоюваха – Михаел Пенчев и Пламен Нейков (ІVд клас). Победителите бяха определени на финални дуели, като втори се класираха Александър Маслянков (ІІІа клас) и Александър Пъшев (ІІІд клас). На трето място се класираха Лилия Мицова (ІІІд клас) и Георги Владов (ІVд клас). Учители по английски език: П. Дерибеева и К. Геновска. Диктор на състезанието беше Лора Куин.

Изключително висока подготовка и знания показаха работните пчелички на училище „Бачо Киро“ на състезанието Spelling Bee тази година. Предварителните списъци с думи за подготовка се оказаха недостатъчни, за да се определят победителите и в двата образователни етапа, и във финалните двубои дикторът използва думи извън тях.

В училищния кръг на състезанието Spelling Bee участваха 67 ученици от начален и прогимназиален етап. Ученците, заели първо и второ място, се класират за регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 25 март 2023.