Златни медали спечели мажоретния състав на ОУ „Бачо Киро“ в Първи ученически турнир по чирлидинг...

18.6.2023 г. 10:24:26

Мажоретния състав на ОУ „Бачо Киро“ взе участие в Първи ученически турнир по чирлидинг и Купа Перник в периода 9 – 11 юни. През първия ден мажоретките ни се състезаваха с още 20 училища от цяла България и всичките им композиции бяха наградени със златни медали. През следващите два състезателни дни на Купа Перник мажоретните състави отново представиха композициите си, които спечелиха: 1 и 2 място за композиции с батони във възрастовя група кидс;

1 и 2 място за композиции с помпони във възрастова група кидс; 1 място за мини формации с помпони и батони за възрастова група кидс; 1 място в дисциплината „Аксесоари“.Ръководители на мажоретните състави са: Габриела Иванова и Виктория Петкова.

След състезателната част за всички участници се проведе практически семинар по чирлидинг, където всички участници учиха част от базовите упражнения на този спорт. Събитията се организират съвместно с Българска асоциация спорт за учащи и Български чирлидинг съюз.

Мажоретният състав продължава подготовката си за Държавното първенство по мажоретни дисциплини в гр. Пловдив на 24.06.2023г.