Учениците от 3ГЦОУД3 се срещнаха и запознаха с творчеството на писателката Симона Попова

23.5.2024 г. 19:25:17

В навечерието на 24 май на гости на учениците от 3ГЦОУД3 с ръководител госпожа  Стиляна Стоянова беше Симона Попова - българска авторка на поредицата книги „Калинката Мони“. Учениците се запознаха с творчеството на младата авторка, а с предварително подготвени от тях въпроси, влязоха и в ролята на репортери. Така разбраха какъв е пътят на издаване на книга, от къде писателката се е вдъхновява да пише и какво прави когато загуби мотивация и др. Срещата се осъществи в STEM центъра на училището, съвместно с училищния психолог Станимира Пенчева.

Тъй като във всяка приказка е скрита поука, учениците бяха предизвикани да я открият заедно. Поуките породиха дискусия на теми като: толерантност, силата на словото и добротата, както  и взаимоотношения в училище и в живота.

Целта на срещата  беше не само децата да се запознат очи в очи с автор на книги, но и съвместно с училищния психолог да се обсъдят общозначими теми свързани с човешките взаимоотношения, които умело бяха засегнати в приказките.

Авторката подари на децата комплект книжки, които те решиха да дарят на училищната библиотека, така че всички ученици да се докоснат до творчеството на г-жа Попова.

В знак на благодарност учениците собственоръчно изработиха и подариха книжка със заглавие „Отвори ме, когато загубиш вдъхновение“. Срещата приключи с посланието, че силата на словото е дар, а книгата е най-големият прозорец към света!