Световен ден на околната среда

14.6.2024 г. 10:02:33

В инициативаите, посветени на 5 юни – Световен ден на околната среда се включиха и ученици от ОУ „Бачо Киро“. Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година и засяга теми, които привличат вниманието върху остри належащи проблеми, свързани с опазването на природата. През 2024 г. 5 юни – премина под мотото „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration“.
Проектът, който разработиха ученици от STEM групи при ОУ „Бачо Киро“, представи напрвеното от тях проучване за произхода на хартията, производството и възможностити за нейното рециклиране и повторното и използване. 
Проектът на тема "... Когато писмените работи се превърнат в пано..." беше представен от Емма Иванова, Ния Върбанова и Мария Дечева – ученици от Vв клас в навечерието на  24 май в РУО – Велико Търново, където се проведе форум "Процеси и явления в природата – 2024". Във форума взеха участие16 екипа от област Велико Търново.
Върху училищния проект работиха в продължение на 2 месеца ученици от STEM групи „Природни науки“ с ръководител Боряна Христова и „Светът на физиката и химията – лесен и интересен“ с ръководител Руска Христова и Амелия Яковчева (VIIа клас) в качеството си на ментор.
Участие в работата по проекта "... Когато писмените работи се превърнат в пано..." взеха и  ученици от IIд клас с ръководител г-жа Нели Дончева и деца от ПГ с ръководител г-жа Ваня Костуркова, които рисуваха върху преработената хартия.